Warhammer : Chaosbane – zatvorena beta utisci


Warhammer : Chaosbane je naslov o kome sam nedavno pisao, a sada sam imao priliku da probam zatvorenu Betu. Kako se još traži dostojan naslednik njegovog hack and slash veličanstva Diabla, jedva sam dočekao da pokrenem igru.

U ovoj Beti sam mogao da probam imperijalnog vojnika i visokorodnog vilovnjaka, dok mi je patuljak i šumski vilovnjak ostali zaključani.

Priča za svakog lika se razlikuje, ali je suština ista. Moramo sprečiti zloću da ostvari svoje namere. Između njega i nas je legija neprijatelja,koje ćemo vratiti nazad u Pakao odakle su došli. Da se ne lažemo, ako hoću da igram igru sa pričom, probaću Pathfinder:Kingmaker.

Loot

Ovde je cilj samo jedan. Da mi od sledećeg neprijatelja ili kovčega ispadne još bolji legendarni predmet, kako bi postao ultra, mega, giga ratnik. I tu je ova igra ispunila očekivano. Imate toliko stvari koje možete sakupljati, da će vam se zavrteti u glavi. Oružje, oklopi, šlemovi, prstenje, sve možete nositi. Tu nastaju slatke mule, šta odabrati. Ovaj deo me podsetio na Diabla, tako da su dizajneri iz Eko Software-a ovde odradili dobar posao.

Chaosbane borba

Chaosbane borba

Skilovi

Drugi deo se odnosi na skilove. Sa dobijanjem nivoa, povećava se broj veština koji vaš junak poseduje, a same borbe postaju zanimljivije. Osim aktivnih veština, koje koristtite levim i desnim tasterom miša, i preko brojeva na tastaturi postoje i pasivne. Kada pređete određene nivoe, Bogovi vas primete pa kreću i božanske moći.

Warhammer Chaosbane skilovi

Warhammer Chaosbane skilovi

Ako se desi da padnete u boju, možete da platite zlatom ili fragmentima.

Warhammer Chaosbane smrt

Warhammer Chaosbane smrt

Bagovi

U Beti je osim igranja za jednog igrača bilo moguće da se povežete sa drugim igračima ali meni to nikako nije uspevalo. Da li je bilo do servera ili do mog Interneta, pitanje je. Kako je reč o Beti, mnoge stvari nisu ispeglane i to dizajneri znaju. Neročito je bilo frustrirajuče kretanje sa magom. Kada bi kliknuli na mesto gde želite da krene, udarao bi u zidove ili se vraćao nazad. To je već bug koji će se sigurno ispraviti pre izlaska igre.

Zaključak

Kada je reč o aRPG igrama, presudu ostavljam svojoj ženi koji je pasionirani Diablo fan. I mogu vam reći da smo morali da se otimamo o kompjuter, ko će više da igra. Brže je uhvatila igračka groznica nego kod Vikotora Vrana ili Grim Dawna. što je dobar znak. Sada čekamo otvorenu Betu, koja će trajati od 7. do 13. marta kako bi nastavili sa seckanjem. Hvala prijateljima iz ComputerLanda što su nam dali mogućnost da probamo zatvorenu Betu.

 

Leave a comment