Igre slične XCOM-u


XCOM je postao žanr za sebe. Od samog postanka pa do više nego uspešnog nastavka i njegovog drugog dela, on je postao sinonim za dobru poteznu strategiju. Kompleksan i zanimljiv, ovaj tip igara je veliki zalogaj za developere, zato i nema mnogo igara tog tipa. Ali ova godina deluje da će biti drugačija, zato dajemo spisak igara koje su inspirisane XCOMom, a čiji se izlazak očekuje.

XCOM

XCOM

Phoenix Point

Phoenix Point

Phoenix Point

Na prvom mestu je meni najisčekivaniji naslov koji pratim već duže vreme. Delo Džulijana Golopa (Julian Gollop), originalnog tvorca XCOM ideje, je više nego obećavajuće. Borbe sa mutiranim čudovištima koji se adaptiraju na vašu strategiju, različiti klanovi, odlična grafika…sve to deluje odlično

Xenonauts 2

Xenonauts 2

Xenonauts 2

Prvi deo Xenonauts-a je bio veoma sličan originalnom XCOM-u, gde ste deo organizacije koja se bori protiv invazije vanzemaljaca. Ako ga niste igrali, možete ga kupiti na Humble Bundleau, a demo drugog dela se sada može besplatno skinuti sa GOG-a.

Phantom Doctrine

Smešten u alternativnu prošlost, ova igra vas vraća u vreme Hladnog rata, gde ste vi deo tajne organizacije, koja se bori protiv globalne zavere. Cilj zih zaverenika je kontrola nad celim svetom, uz dobro poznatu taktiku, zavadi pa vladaj. Uz XCOM šmek, i dobru priču, igra obećava mnogo zabave.

Phantom Doctrine

Phantom Doctrine

Warhammer 40,000: Mechanicus

Kao Magos Dominus Faustinius, igrač vodi ekspediciju na neistraženu planetu Silva Tenebris. Kao i u XCOMu gde istražujemo vanzemaljsku tehnologiju koja nam pomaže u daljoj borni, tako i ovde nalazimo davno zaboravljene tehnološke relikvije, planiramo taktičke operacije pomoću Noosphere tehnologije i kontrolišemo Tech-Sveštenike u borbi.

Warhammer 40k: Mechanicus

Warhammer 40k: Mechanicus

Biće ovo dobra godina za sve ljubitelje poteznih squad based strategija. Nadam se da će neke od njih nadmašiti Firaxisov serijal, ali je to veoma težak zadatak. U svakom slučaju, čekaju nas sati dobre zabave.

Leave a comment